Iti spuneam in primul articol video ca voi aborda si subiecte legate de calatorii, pentru ca acestea aduc multa fericire in viata noastra. Indiferent daca motivele calatoriei sunt afacerile, concediul cu familia, un city break sau ti-ai vandut totul si ai plecat hai-hui, calatoriile te fac mai fericit pentru ca:

1. Iesi din zona de confort si iti cresti increderea in tine

Fizic si mental iesi din zona de confort si se spune ca evolutia personala incepe tocmai atunci cand se intampla acest lucru. Prin intermediul calatoriilor intri in tot felul de situatii limita pe care le gestionezi si rezolvi pe loc.  In ultima iesire la schi ajungand seara pe la 22:00 la locurile de cazare ne-am dat seama ca acestea nu erau asa cum ni s-a promis. Era o singura baie la 10 persoane, in unele camere era frig si eram impartiti in mai multe cladiri. In plus gazdele erau sub influenta alcoolului si nu prea stiau engleza. Am decis sa cautam alta cazare si am gasit destul de rapid (desi eram in plin sezon si era aproape de miezul noptii). De atunci sunt mai linistita ca orice s-ar intampla in privinta cazarilor rezervate voi gasi o solutie.

 

2. Iti faci prieteni noi

In timpul calatoriilor  intri in contact cu tot felul de oamenii cu care legi prietenii. Unii te inspira sau motiveaza, altii dimpotriva, dar, de cele mai multe ori cunosti oameni extrem de interesanti de le care ai ce invata. Cand am fost la munte in Bulgaria am intalnit un tanar francez care a plecat intr-o calatorie solo in Carpati si a vizitat o gramada de locuri. O data, in Rodnei, ne-am intalnit cu un american care lucra in armata si pleca, anual, in calatorii solo in diferite zone ale lumii.

3. Iti faci timp pentru tine

De cele mai multe ori, in valtoarea activitatilor de zi cu zi, uitam sa ne mai gandim la noi, sa reflectam la viata si la starea noastra. Calatoriile sunt un prilej excelent sa gasim pacea si linistea interioara pentru a ne indeparta de stres si tensiune.

4. Experiente si deprinderi noi

In timpul calatoriilor ai sansa de a face lucruri noi, interesante. Poti experimenta diverse sporturi, incerca diverse specialitati culinare sau invata un mestesug.

5.  Iti dau sansa sa apreciezi ceea ce ai

Deseori, cand suntem departe de casa si de familie, ne dam seama ca lucrurile pe care le consideram ca ni se cuvin sunt pentru unii doar un vis. Invatam sa apreciem lucrurile pe care le avem acasa si mai ales oamenii.

Crezi ca sunt si alte motive pentru care calatoriile aduc fericire in viata noastra?

Comments

comments