Schimbarea este un lucru sigur in viata noastra.

Toti ne schimbam. Ne nastem, crestem, ne maturizam, imbatranim si pe urma ramanem doar amintiri, speram ca placute.

Vorbind despre schimbare, am citit cea mai fascinanta carte, “27 de pasi”, o carte scrisa de Tibi Useriu, sigurul om din intreaga lume care a castigat de doua ori cel mai greu ultra maraton din lume si anume 6633 Arctic Ultra Marathon. Da, este roman.
Tibi a strabatut traseul de la Polul Nord, care are o lungime de 566 km. A doua ora a trecut linia de finish, cu ambele picioare degerate. Cred ca trebuie sa ai ceva in plus sau in minus “la mansarda” ca sa faci asta, sau poate ca viata l-a determinat sa faca asta, lupta cu el insusi, amintirile, schimbarea care a avut loc in viata lui…
Aceasta carte este despre schimbarile din viata lui, eu am fost socata de viata lui.

Fiecare avem experiente traite, dar omul acesta a fost copilul batut la maxim de parinti, copilul sluga la ciobani, porcar in armata romana, azilant politic in Berlin, pizzar intr-un restaurant italian, bodyguard al unui interlop sarb, martor intr-o galerie de alba-neagra, autor de jafuri armate, a evadat din doua inchisori, a petrecut 10 ani in a treia inchisoare (mai exact, tineretea lui) si … si este alergator de anduranta, si singurul om din lume care a castigat de doua ori 6633 Arctic Ultra Marathon, si autor.

De ce se numeste “27 de pasi” cartea? Asta va las pe voi sa descoperiti.

Citind aceasta carte am inceput sa ma intreb, oare cat de intens ne traim noi “oamenii normali” viata?

Suntem recunoscatori pentru tot ce avem?

Facem ceea ce ne place si ceea ce ne implineste?

De cate ori plangem de bucurie ca suntem liberi, ca ne putem petrece timpul in natura, sau cu familia?

Pe langa faptul ca va recomand cartea, va indemn sa reflectati la viata voastra, la fericirea voastra si la implinirea voastra!

 

 

Comments

comments