Pana acum am scris doua articole despre Bosnia, daca le-ati ratat, le gasiti aici si aici.
Faptul ca scriu mult despre tara asta imi arata cat de adanc mi-a ajuns la suflet, dar pe langa partea minunata despre care v-am povestit, am avut si o experienta super naspa.

In Sarajevo, in ultima noapte mi-a fost sparta masina. Da, era intr-o parcare regulamentara pe care mi-a racomandat-o proprietara apartamentului pe care l-am inchiriat.
La vedere erau doar incarcatoarele de masina a telefoanelor, insa tot atragator a fost, desi nici nu a furat cum trebuia. A lasat un Ipad si portofelul cu bani, erau romanesti, dar totusi erau bani.
Dar mi-a furat incarcatoarele de telefoane, stickul cu muzica (nu s-a gandit ca avem drum lung pana acasa), cutia cu tic-tac si o tableta. A luat ce era mai ieftin din tot ce putea lua, foarte ciudat. Desi Feri a citit pe net ca e una din cele mai sigure capitale.
Asa ca…. sa nu aveti incredere in nimic, mai bine va lasati masina in parcare inchisa, chiar daca e mai scump, merita. Credeti-ma ca e ingrozitor sa vii pe autostrada cu geamul din folie care se desprinde intruna si suna ingrozitor.
Asa a fost sa fie, tot am avut noroc, putea sa fure portofelul cu acte, pe care l-am uitat in masina, de gâscă ce am fost si atunci incepea distractia ca trebuia sa merg pe la consulat si cine stie cat dura. Numai asa imi puteam prelungi vacanta cu vreo saptamana, dar Doamne fereste ca daca mai stateam o saptamana nu mai vroiam sa vin acasa, la cat mi-a placut in Bosnia si Life Care nu are inca linie in Bosnia ca nu e in UE.

Dar lasand gluma, e o senzatie tare ciudata sa iti gasesti masina plina de cioburi si toate ravasite. Bine ca nu a fost mai rau.
Cu toate astea, o sa ma intorc in Bosnia, dar nu in Sarajevo ci la experientele avute in prima parte a vacantei, in natura.
Ideea este ca e imposibil sa fie totul perfect si cred ca experientele negative au rolul lor, trebuie sa invatam din ele, nu sa ne temem de calatorie.

Cu cat calatoresti mai mult cu atat ai mai multe experiente atat pozitive cat si negative, dar asta inseamna viata.
Viata fara experiente este ca mancarea fara un strop de sare.
Asa ca hai sa ne codimentam viata, sa simtim ca traim!

Voi ce experiente ati avut prin tari straine?

Comments

comments