Esti prins intr-o monotonie si ai impresia ca nu iti poti schimba viata?
Nu ai posibilitatea sa spui sau sa faci ceea ce vrei?
E ok sa simti asta din cand in cand, insa cand te simti asa multe zile la rand inseamna ca ceva nu e ok.

Pe de alta parte sunt acele persoane care se trezesc entuziasmate de dimineata. Persoanele care abia asteapta sa vina urmatoarea zi, care nu stiu ce urmeaza, dar sunt curioase, acele persoane care … traiesc din plin.

Stiu, poate crezi ca tu nu esti asa, ca tu nu o sa poti face niciodata asta. Tu nu iti poti lasa jobul chiar daca te trezesti in fiecare dimineata cu scarba pentru ca trebuie sa faci ceva ce nu iti place. Dar nu ai ce face pentru ca esti responsabil de traiul familiei. Poate ca tu trebuie sa pui ceva pe masa copiilor, trebuie sa le oferi cat de multe poti si … evident, tu nu mai contezi.
Sa trecem peste partea aceea in care te gandesti ca eu sunt tanara, nu am copii si imi e usor sa vorbesc.

Cu toate astea poate ca tu doar existi, nu traiesti.

Care e diferenta?

Ei bine, cea mai mare diferenta intre a exista si a trai cu adevarat este controlul pe care il avem asupra deciziilor.
O persoana care doar exista, simte ca totul este in afara controlului ei. O persoana care traieste este constienta ca ea determina calea pe care o ia viata.
Emotiile au cel mai important rol deoarece incepem sa existam atunci cand le putem controla. Fie ca e vorba de frica, de furie sau de iubire, depinde doar de noi daca ele ne determina deciziile sau nu.
Atunci cand traim, intelegem aceste emotii si nu le permitem sa ne stapaneasca viata. Stim ca doar atunci cand facem lucrurile de care ne e frica simtim ca traim, simtim cum sangele se misca in noi cu putere, simtim ca putem face orice.

Toti putem face orice, depinde doar de noi daca vrem doar sa existam sau vrem sa traim intens fiecare clipa a vietii.

Steve Jobs avea un exercitiu pe care il facea in fiecare dimineata tocmai pentru a fi sigur ca traieste si nu doar exista.
Cand se trezea dimineata, se uita in oglinda si isi punea urmatoarea intrebare “Daca as muri azi, as face lucrurile pe care mi-am propus sa le fac?”
Iar daca mai multe zile la rand raspunsul era nu, facea o schimbare in viata lui.
El a facut acest exercitiu timp de peste 30 de ani.

Dupa cum puteti vedea, a trai sau doar a exista nu are nicio legatura cu banii, chiar si Steve Jobs avea aceasta problema si se educa pentru a reusi sa traiasca cu adevarat, nu doar sa existe.

Hai sa incepem sa mai si traim!

Stiu, banii sunt o problema pentru multe persoane, insa cred ca e timpul sa ne gandim mai mult la modul in care facem banii si nu la numarul lor.

Hai sa iubim mai mult!
Hai sa visam mai mult!
Hai sa traim mai mult!

Comments

comments