Cel mai adesea le spunem celor apropiati “ai grija de tine”, insa tocmai noi, cei care spunem asta, uitam sa avem grija de noi.
Ti se intampla si tie sa ai grija de ceilalti si sa uiti de tine?
Mai ales daca esti parinte, sunt sigura ca ti se intampla foarte des sa faci totul pentru copii, sot/sotie, parinti, casa, job si asa mai departe, iar pentru tine sa nu mai ai timp.
E foarte usor sa cazi in capcana asta, insa gandeste-te oare ce copil isi doreste un parinte bolnav, sau ce barbat isi doreste o sotie bolnava sau invers, ce femeie isi doreste un sot bolnav?

Studiile arata ca stresul este factorul nr.1 in provocarea multor boli.
Daca te gasesti in situatia in care acasa te gandesti la problemele de la serviciu, iar atunci cand esti la serviciu te gandesti la problemele de acasa, inseamna ca nu esti pe drumul cel bun.
Acesta este cazul cel mai intalnit, iar asta iti poate distruge linistea, iti conusma multa energie si iti creeaza stres.

Solutie

O tehnica foarte eficienta de a-ti pastra mintea limpede, dar si de a-ti utiliza timpul intr-un mod eficient este sa lucrezi 45 de minute (fara facebook, sms-uri si alte discutii) si sa iei pauza 15 minute. Asta este cea mai buna tehnica de a scapa de zgomotul mintii care nu te lasa nici sa lucrezi, dar nici sa iti rezolvi problemele personale.

O alta sitautie este atunci cand facem ceva gresit, nu ne putem ierta, ne invinuim continuu, iar asta nu ajuta chiar deloc situatia. In astfel de momente, este important sa ne gandim cum ne-ar incuraja  persoanele apropiate si sa avem aceeasi atitudine si noi cu propria noastra persoana, sau gandeste-te daca ai vedea pe cineva in situatia ta cum l-ai ajuta si ajuta-te pe tine in acelasi fel.

Daca totusi stresul este foarte mare si nu reusesti sa iti controlezi singur/a mintea, poti folosi anumite suplimente care te ajuta sa secreti hormoni ai fericii atunci cand ai nevoie. Cu asta trebuie sa ai grija ce suplimente alegi, sa nu fie produse de sinteza sau care dau dependenta.
Eu recomand cu mare incredere suplimente pe baza de Rhodiola sau pentru un somn linistit Valeriana.

Nu uitati ca indifetent de situatia in care va aflati, viata e frumoasa si meritati sa va faceti timp pentru voi si sanatatea voastra!

Comments

comments