Amuletele și pătratele de putere

Conform Wikipedia "Amuletă (din semiticul hamalet = ceea ce se poartă, prin latină amuletum, din francezăamulette) este un obiect mic căruia vechi superstiții îi atribuie puterea magică de a aduce noroc și de a-l apăra pe cel care îl poartă de influențele malefice ale duhurilor rele."

Amuleta numerica - British Museum

Oamenii au avut intotdeauna nevoia sa dea putere sau sa ia putere dintr-un obiect, de la un Zeu, de la cineva din afara lui. Sau doar sa isi amplifice puterea de care erau deja constienti.

Au fost descoperite, de-a lungul timpului foarte multe amulete datand de mii de ani, pe toata intinderea pamantului. Conform arheologilor, ele erau purtate la gat, agatate de coliere, sub forma de inele, bratari etc

Amuleta - British Museum

Alchimistii au excelat in a concepe amulete de putere, incercand astfel sa potenteze capacitatile umane si puterea de a stapani toate regnurile.

Unele dintre cele mai folosite amulete, sunt pana in ziua de astazi  - Iantrele sau Patratele de putere.

Patratele magice, sau de putere, se calculeaza plecand de la data nasterii sau de la numele primit la botez. Ele inglobeaza tot potentialul personal si confera purtatorului, in functie de combinatiile numerice, protectie, abundenta, noroc, ferindu-l de ghinion, accidente, boli.

Exista patrate magice atribuite fiecarei planete, cu ajutorul carora putem influenta sau potenta aspectul planetei in harta noastra natala. Patratele contin un numar mai mic sau mai mare de casute dar intotdeauna suma rezulatata a fiecarei linii, pe orizontal sau vertical, trebuie sa fie aceeasi.

Unul dintre cele mai celebre patrate magice se afla in stanga intrarii pe Poarta Pasiunii la Sagrada Familia. El nu apartine lui Gaudi ci a fost sculptat de Josep Maria Subirachs. Patratul are 16 casute cu cifre iar suma fiecarei linii verticale sau orizontale este 33, varsta cand a fost rastignit Iisus Hristos.

Sa luam ca  exemplu  patratul magic al lui Jupiter, care contine numere de la 1 la 16 iar suma fiecarei linii este 34. Se foloseste pentru a potenta aspectul lui Jupiter in harta astrologica natala, pentru a aduce noroc, incredere si optimism sau pentru a ne feri de ghinioane atunci cand plecam la drum lung.

Patratele magice, atat cele personale cat si cele planetare, se pot purta asupa noastra ca talismane, se pot afisa in locuri in care ne sunt vizibile sau se pot incanta. Ele pot fi incadrate sau insotite de alte forme geometrice sau semne sacre care sa le aduca  o mai mare putere de manifestare.

Scris cu ❤️ de Dumitrita Rosca