Rugaciune (Arsenie Boca)

Doamne Iisuse Hristoase, ajuta-ma ca astazi toata ziua, sa ma lepad de mine insumi, ca cine stie din ce nimicuri, mare vrajba am sa fac si astfel, tinand la mine sa te pierd pe Tine.

Doamne Iisuse Hristoase, ajuta-ma ca rugaciunea Preasfantului Tau nume sa-mi lucreze in minte mai mult decat fulgerul de pe cer, ca nici umbra gandurilor rele sa nu ma intunece, caci, iata, pacatuiesc in tot ceasul.

Doamne, Cel ce vii in taina intre oameni, ai mila de noi, ca umblam impiedincandu-ne prin intuneric. Patimile au pus tina pe ochii mintii, uitarea s-a intarit in noi ca un zid, impietrind in noi inimile noastre si toate impreuna au facut temnita in care Te tinem bolnav, flamand si fara haina, asa risipind in desert zilele noastre, umbriti si dosanditi pana la pamant.

Doamne, Cel ce vii intre oameni in taina, ai mila de noi si pune foc temnitei , aprinde dragostea in inimile noastre, arde spinii patimilor noastre si fa lumina sufletelor noastre.

Doamne, Cel ce vii in taina intre oameni, ai mila de noi, vino si Te salasluieste intru noi impreuna cu Tatal si cu Duhul Tau cel Sfant. Caci Duhul Sfant se roaga printre noi cu suspine negraite, cand graiul si mintea raman neputincioase.

Doamne, Cel ce vii in taina, ai mila de noi, caci nu ne dam seama cat suntem de nedesavarsiti si cat esti de aproape de sufletele noastre si cat ne departam noi prin pacatele noastre.

Ci lumineaza lumina Ta peste noi, ca sa vedem lumina prin ochii Tai, sa traim in veci prin viata Ta.

Lumina si Bucuria noastra, Slava Tie!

Scris cu ❤️ de Dumitrita Rosca